Tesnitve v gradbeništvu

N.B.S. D.O.O.

Gregorčičeva ulica 29a
2000 Maribor


M: +386 (0) 51 742 628
E: info@nbs.si

Tesnitve v gradbeništvu

BLUFOL FOLIJA

Blufol je izdelana iz dvoslojne PE folije in močno lepljive mase iz bitumna in kavčuka, kar zagotavlja izredno elastičnost in močno oprijemljivost, ki je še posebej izrazita pri polaganju na gladke površine – steklo, keramika, obdelane lesene plošče itd. V kolikor je površina groba in hrapava ter prašna je potrebno površino premazati z Blufol osnovnim premazom. Zaradi svojih lastnosti folijo uporabljamo za tesnenje oz. polaganje na ravnih strehah ter na terasah, povsod tam kjer se zahteva, da hidroizolacija ob velikih temperaturnih spremembah ne razpoka in ostane trajnoelastično V kolikor na strehi predvidevamo prekritje z gramozom posebna UV zaščita hidroizolacijske folije ni potrebna, potrebno pa jo je mehansko zaščititi z zaščitnim geotekstilom gramature 200 – 300 gr/m2. Pri izvedbah brez gramoza ali drugega zaključnega sloja je potrebno premazati folijo z UV zaščitno barvo. Tehnični list najdete TUKAJ, katalog vseh produktov pa TUKAJ.

 

BITUMEN-KAVČUK TESNILNI TRAKOVI

So vodotesni ter paroneprepustni trakovi z visoko Sd vrednostjo. Zaradi svoje kemične lastnosti omogočajo montažo že pri -10°C. Dobavljivi so v črni (zimski) ali srebrni (letni) barvi ter različnih širinah od 100 do 900mm. Uporabljajo se za tesnjenje fug, spajanje kovinskih, lesnih in plastičnih konstrukcij. Izredna fleksibilnost daje traku možnost tesnjenja tudi na težje dostopnih kotnih mestih. Trakovi z aluminijastim vrhnjim slojem, so dodatno zaščiteni za boljšo UV obstojnost.

 

BUTILNI TRAKOVI ALUBUTIL

So ojačani tesnilni trakovi z visoko Sd vrednostjo in UV obstojnostjo. Namenjeni so za tesnenje steklenih ali kovinskih fasadnih stikov in se namestijo pod zaključno letvijo. Zaradi pretržno trdne vrhnje alufolije se skozi trakove lahko izvedejo preboji z vijaki. Butilkavčuk tesnilna masa se ne navija na vijak in tako zagotavlja tesen stik tudi pri prebodu.

 

MACCOMPRI TESNILNI TRAKOVI

Akrilno impregnirani trak iz poliuretanske pene, predkomprimiran na rolah. Visokodporen na veter, vlago in dež. Vodoneprepusten na 60-80 % komprimiranosti, vetrovno neprepusten na 40-60 komprimiranosti.